New trends of institutional changes in the system of technical regulation of the consumer goods quality in EAEU
https://doi.org/10.21202/1993-047X.15.2021.2.235-248
EDN: LRBPJV
Abstract
About the Authors
E. A. KapoguzovRussian Federation
R. I. Chupin
Russian Federation
References
1. Капогузов Е. А., Чупин Р. И. Институциональное проектирование качества пищевых продуктов в России // Journal of Economic Regulation (Вопросы регулирования экономики). 2015. Т. 6, № 1. С. 28-36. DOI: https://doi. org/10.17835/2078-5429.2015.6.1.028-036
2. Капогузов Е. А., Чупин Р. И. Техническое регулирование продовольственных товаров: от импорта к реэкспорту институтов // Вестник Омского университета. Серия: Экономика. 2019. Т. 17, № 4. С. 19-26.
3. Chalmers A. W. Trading information for access: informational lobbying strategies and interest group access to the European Union // Journal of European Public Policy. 2013. Vol. 20, № 1. Pp. 39-58.
4. Ajodhia V. Integrated price and reliability regulation: The European experience // IEEE/PES Transmission and Distribution Conference and Exhibition. IEEE, 2002. Vol. 2. Pp. 710-715. DOI: https://doi.org/10.1109/tdc.2002.1177560
5. Marin D. A new international division of labor in Europe: Outsourcing and offshoring to Eastern Europe // Journal of the European Economic Association. 2006. Vol. 4, № 2-3. Pp. 612-622. DOI: https://doi.org/10.1162/jeea.2006.4.2-3.612
6. Информационная асимметрия и особенности потребительского поведения на рынке молочной продукции / Н. И. Усенко, Л. А. Яковлева, Ю. С. Отмахова // Техника и технология пищевых производств. 2016. Vol. 41, № 2. C. 153-163.
7. Барсукова С. Ю. Чтобы не обмелели молочные реки.. Рынок молока и молочных продуктов в России // ЭКО. 2011. № 11 (449). С. 95-109.
8. Радаев В. В. Не самогоном единым: структура и факторы потребления домашнего алкоголя в современной России // Журнал социологии и социальной антропологии. 2016. Т. 19, № 4. С. 121-141.
9. Шагайда Н., Узун В. Продовольственное эмбарго и выбор приоритетов // Вопросы экономики. 2016. № 7. С. 93-105. DOI: https://doi.org/10.32609/0042-8736-2016-7-93-105
10. Отмахова Ю. С., Усенко Н. И. Цифровизация и новые подходы к управлению агропродовольственным комплексом // Пищевая промышленность. 2019. № 12. С. 35-38.
11. Радаев В. В. Миллениалы на фоне предшествующих поколений: эмпирический анализ // Социологические исследования. 2018. № 3. С. 15-33.
12. Макарова С. Приключения пармезана в России // Пищевая индустрия. 2016. № 2. С. 26-27.
13. Emerson M., Kofner J. Technical product standards and regulations in the EU and EAEU-comparisons and scope for convergence. 2018. URL: http://pure.iiasa.ac.at/id/eprint/15272/ (дата обращения: 25.07.2020).
14. Fliess B. et al. The use of international standards in technical regulation // OECD Trade Policy Papers. 2010. № 102. OECD Publishing, Paris. DOI:http://dx.doi.org/10.1787/5kmbjgkz1tzp-en
Review
For citations:
Kapoguzov E.A., Chupin R.I. New trends of institutional changes in the system of technical regulation of the consumer goods quality in EAEU. Actual Problems of Economics and Law. 2021;15(2):235-248. (In Russ.) https://doi.org/10.21202/1993-047X.15.2021.2.235-248. EDN: LRBPJV